2017

Fatou

fatouKleine Fatou  van 13 maanden weegt maar 5 kilo, terwijl een gezond gewicht voor haar leeftijd 10-12 kilo is. Haar oudere broertje van 6 is verlamd geraakt door een hersenvliesontsteking, dus alle reden tot zorg. De kleine meid heeft enkele analyses ondergaan. Wachtend op de uitslag hebben de ouders enkele voedingsadviezen gekregen.

Mo Niang

mo niangMo Niang van 7 jaar heeft een liesbreuk. Hij wacht al jaren op een operatie. Intussen heeft hij zijn eerste analyses al gehad. Hopelijk kan hij snel geholpen worden.

Mamour

mamour8Mamour zijn geduld is beloond. 2 maanden na de afgesproken leverdatum zijn zijn prothesen klaar. Als het een beetje meezit kan hij er twee jaar mee uit de voeten.

Babacar

babacar2Babacar van 4 jaar heeft al vanaf zijn geboorte last van zijn stoelgang. Met enige regelmaat heeft hij last van hevige  constipatie. Na onderzoek blijkt hij de ziekte van Hirschprung te hebben. Na erg lang op de wachtlijst te hebben gestaan is hij in januari eindelijk geopereerd. Helaas moest hij een paar dagen later een spoedoperatie ondergaan vanwege een navelbreuk. Gelukkig gaat het nu beter met hem. Inmiddels is de constipatie verleden tijd. Helaas moet hij momenteel de hele dag naar de wc, met behulp van fysiotherapie proberen ze zijn stoelgang wat beter te krijgen.

Mo

kleine mo2Kleine Mo met urineweg problemen gaat langzaam vooruit. In 2016 is hij van ziekenhuis naar ziekenhuis, van specialist naar specialist gestuurd. Enkele katheters verder is er nog geen definitieve diagnose maar wel vooruitgang, zijn nieren zijn weer iets geslonken en hij heeft zijn blaas iets beter onder controle. Wordt vervolgd.

Abib

abibKleine Abib van drie jaar is nog altijd onder behandeling van de KNO-arts voor zijn ademhalingsproblemen. Door middel van medicijnen gaat het een stuk beter.


Assane

assaneAssane met hartklachten had een afspraak bij de keel- neus en oorarts waar hij zijn laatste analyses voor goedkeuring voor operatie heeft ondergaan. Uit de vele onderzoeken en analyses is gebleken dat hij in aanmerking komt voor een hartoperatie. Goed nieuws maar het is een dure operatie: 4115 euro.

Mo Sankara

mo sankara

mo sankara

Mo Sankara die eind december 2016 geopereerd is aan zijn liesbreuk is volledig hersteld. De controle echo was uitstekend.

Ibrahimaibrahima1

29 juni is Ibrahima van 16 jaar met succes aan zijn gecompliceerde beenbreuk geopereerd. In december heeft hij de analyses ondergaan voor de volgende operatie om de pinnen te verwijderen.
Onkosten tot nog toe: 415 euro waaronder de operatie, ziekenhuisopname, de geplaatste pinnen, medicijnen en controle afspraken. Vervolg operatie zal rond de 250 euro kosten (inclusief medicijnen en controle afspraken).

Astou en Sophie

tweeling1Op 13 september is onze vrijwilliger Cheikh vader geworden van een tweeling. De meisjes hebben de namen Astou en Sophia gekregen. Op een echo leek een van de kinderen een waterhoofd te hebben, maar dat blijkt nu gelukkig erg mee te vallen.

 

Becaye Cisse †

Deze kleine jongen van 6 heeft een ernstig busongeluk gehad in Dakar. Stichting Petite Cobi heeft 77 euro aan medicijnen betaald. Helaas is het kleine mannetje aan zijn verwondingen overleden