Nieuwe artikelen in de verkoop

GietertjesGeniet u ook zo van het mooie weer?
Geniet nog meer met de nieuwste artikelen in onze verkoop:
– plastic gietertjes
Handig om plantjes water te geven en leuk voor kinderen om mee te spelen. 15 euro per stuk.
– Senegalese tasjes in vrolijke kleuren
Twee varianten: met en zonder binnenzak
Zonder binnenzak 7.50, met binnenzak 10 euro
U een leuk artikel, een kind in Senegal toegang tot medische hulp. Kinder zoals Anta van 5 jaar oud die wacht op een afspraak bij de cardioloog.
Bezorgen in Almere, Leiden en Den Haag geen probleem, overige bestemmingen in overleg
Tasjes zonder

Opleidingen

Opleiding
Stichting Petite Cobi zet zich in voor een gezonde toekomst voor moeder en kind in Senegal.
Dit doen we op verschillende manieren:
– het betalen van medische kosten voor zieke en/of ernstig ondervoede kinderen
– het werken aan duurzame toegang tot medische zorg door middel van het oprichten van een consultatiebureau en het opleiden van gezondheidspersoneel.
Met uw hulp en de hulp van drie fondsen (P.J. Rogaar Stichting, de
Hofsteestichting en Stichting DAS) betalen we de opleiding van Josephine tot verloskundige en van Khady en Madame tot verpleegkundige. Alle drie dames die geboren en getogen zijn in Terokh/Yendane en gemotiveerd om bij te dragen aan de ontwikkeling van hun gemeenschappen
Draagt u ook bij aan een gezonde toekomst voor moeder en kind? Alle kleine en grote beetjes helpen.
IBAN: NL18 INGB 0004 9246 77 t.n.v. Stichting Petite Cobi (ANBI geregistreerd)
Josephine2
Madame

Mo

Kinderen blijven kinderen, lekker buiten spelen en ravotten gaat soms mis.
Bij Mo van 13 jaar zat een klein stukje ijzer in zijn hand, dat middels een kleine ingreep verwijderd moest worden. Inmiddels is hij met succes aan zijn hand geopereerd. Met zijn hand goed in gepakt en de splinter als trofee mocht hij weer naar huis.
Kosten voor de ingreep bedragen 37.500 F CFA, 57 euro, daarnaast zullen er kosten zijn voor verband, pijnmedicatie en nacontroles.

57 euro is een relatief klein bedrag voor velen van ons in Nederland, voor Mo en zijn familie is dit echter een hele investering. Ter vergelijking het minimum salaris in Senegal is 64.233 F CFA (bron Jeune Afrique) en wie actief is in de informele sector verdient vaak nog minder.
Mo, zijn familie en Stichting Petite Cobi danken u hartelijk voor uw steun!
Mo hand2
Mo hand

Doelshop

Sinds ruim een jaar is Stichting Petite Cobi aangesloten bij doelshop.nl. Dit initiatief is een platform voor goede doelen. Als je via Doelshop online winkelt bij de aangesloten webshops, wordt een deel van het aankoopbedrag omgezet in een donatie.

Bij verschillende webshops en supermarkten kunnen via deze route bestellingen worden geplaatst. Als klant kost het je niks extra, maar Stichting Petite Cobi ontvangt wel een donatie! Deze donatie wordt bekostigd uit de commissie die Doelshop.nl ontvangt voor de klanten die zij via hun website naar de webshops verwijzen. In totaal is er op deze manier al  € 275,85 bij elkaar gespaard.

Wilt u ook meehelpen? Plaats uw online bestelling dan voortaan bij een webshop naar keuze via petitecobi.doelshop.nl/webshops. Bent u van plan dit jaar te wisselen van zorgverzekeraar of energieleverancier? Er zijn ook verschillende vergelijkingssites en verzekeraars aangesloten.

DoelShop_nl_horizontal

Lokaal personeel in opleiding

De afgelopen jaren zijn we bezig geweest met de voorbereidingen om een aantal lokale vrijwilligers in Senegal een opleiding tot verpleegkundige en verloskundige aan te bieden. Op deze manier kunnen zij vanuit het consultatiebureau medische hulpbieden aan gezinnen uit de regio. Dankzij de giften van de P.J. Rogaar Stichtingde Hofsteestichting en Stichting DAS kunnen we deze plannen realiseren.

September 2022 zijn de eerste twee kandidaten gestart met de opleiding; Josephine en Khady, twee dames van 21 en 22 jaar die beiden graag willen bijdragen aan een betere gezondheid in hun dorp. Josephine en Khady hebben hard gewerkt en mooie resultaten behaald.

September 2023 zijn Khady en Josephine vol enthousiasme begonnen aan het tweede jaar van hun opleiding. Momenteel loopt Khady stage in een kliniek voor anticonceptie en Josephine in het regionale ziekenhuis in Thies.

Dit jaar is ook onze derde kandidaat begonnen aan haar opleiding tot verpleegkundige: Madame. Deze enthousiaste dame, met een wat ongebruikelijke voornaam, en komt ook uit de aangrenzende dorpen Terokh en Yendane.

Khady

Khady

Josephine

Josephine

Serigne Saliou

SerigneSerigne Saliou is twee jaar en had last van zijn luchtwegen. Hiervoor heeft hij medicijnen gehad. Momenteel is hij nog onder controle van de kinderarts, die ook zijn hartconditie goed in de gaten houdt.

In Senegal sterven nog altijd 39 kinderen per 1000 kinderen voor hun vijfde levensjaar[1]. Oorzaken voor deze hoge kindersterfte zijn met name ondervoeding, diarree en luchtweginfecties.

[1] https://data.unicef.org/country/sen/

Ndeye Amy

Ndeye Amy2Ndeye Amy van 6 jaar heeft tijdens de geboorte een zuurstoftekort gehad. Als gevolg hiervan is de kleine meid gehandicapt, ze kan niet lopen en is blind aan een oog.

In oktober is deze kleine dame enkele dagen in het ziekenhuis geweest na een lang durende epileptische aanval. Na enkele onderzoeken en met medicatie mocht zij weer naar huis. Uiteraard blijft ze onder controle van de arts

Babynieuws

Baby NadegeKleine kinderen worden groot! Een van onze patiëntjes is 20 september moeder geworden, moeder en dochter maken het prima!
Geboorte wordt in Senegal vaak groots gevierd, echter alleen als de moeder getrouwd is. Ongetrouwde stellen hebben vaak geen toegang tot anticonceptie, de sociale norm is immers geen gemeenschap voor het huwelijk. Om verschillende redenen lukt het niet alle jongeren hier aan te voldoen. Armoede speelt hier een grote rol in: meiden uit arme gezinnen vallen voor mooie en soms noodzakelijke spullen die een hen beloofd worden…
Stichting Petite Cobi kan niet alle problemen in Senegal oplossen, maar draagt een steentje bij door toegang tot gezondheidzorg voor moeder en kind en zo ook voor deze kleine meid mocht het nodig zijn

Cadeautip!

Op zoek naar een origineel cadeau voor de decembermaanden? Bestel een etui bij Stichting Petite Cobi!
Prijs in overleg, gele opbrengst gaat naar gezondheidszorg voor kinderen in Senegal, zoals Assane die dagelijks medicijnen slikt vanwege hartklachten en Ndeye Amy die epilepsie heeft.
Andere printjes ook mogelijk.
etuis