2012

Kinderen

Mame Lena

Mame Lena heeft in 2010 een eerste darmoperatie ondergaan. Helaas was er geen geld om de tijdelijke stoma oplossing weer te verhelpen. In 2012 is ze hiervoor nog tweemaal geopereerd. Ze maakt het inmiddels goed.

Onkosten 916,43 euro waaronder een operatie van 275 euro, een operatie van 137 euro, medicijnen, analyses, verblijf in het ziekenhuis en enkele communicatie en transportkosten van onze tussenpersoon.

Elhaj (3 jr)

Elhaj van drie is voor de derde en hopelijk laatste keer geopereerd. Hij had al geringe tijd last van zijn urinewegen en nieren. We wensen hem een spoedig herstel.

Abdou coumba (8 jr)

Abdou Coumba van 8 jaar heeft enkele controle afspraken in het ziekenhuis gehad. Hij leed aan de ziekte van Hirsprung, een aangeboren afwijking waarbij in een gedeelte van de darmen zenuwen ontbreken met ernstige constipatie tot gevolg; operatief is dit in 2011 verwijderd.

Onkosten: 128,22 euro waaronder 15 euro dokterskosten, 82 euro aan medicijnen en 31 euro aan transport en communicatiekosten.

Mamour (10 jr)

Mamour verloor in 2004 op 2 jarige leeftijd door een treinongeluk beide benen. Met prothesen en krukken is hij toch redelijk mobiel en kan hij zelf naar school lopen. In 2012 heeft hij enkele afspraken in het ziekenhuis gehad voor het aanmeten van nieuwe prothesen. Medische kosten zijn betaald door het Liliane Fonds, Stichting Petite Cobi heeft transportkosten betaald en enkele schoolspullen.

Onkosten: 63,21 euro.

fatou binta (5 jr)

Fatou Binta van 5 jaar had 23 mei een pre-anesthesie afspraak. Helaas waren haar bloedwaarden niet goed, waardoor haar liesbreuk operatie nog niet is ingepland. Tot op heden krijgt zij medicijnen, zodra zij sterk genoeg is zal ze worden geopereerd.

Onkosten: 144,05 euro, waaronder 15 euro voor haar pre-anesthesie afspraak en 43 euro medicijnen. Daarnaast zijn er 45 euro kosten gemaakt  voor transport en communicatiekosten.

malick (2 jr)

Malick van 2 jaar is onder behandeling voor problemen met zijn urinewegen en zijn blaas. Hij heeft enkele analyses ondergaan en heeft medicijnen gekregen. Momenteel maakt hij het goed en is hij ontslagen uit het ziekenhuis.

Onkosten: 201,64 euro, waaronder een scan van 46 euro, 52 euro aan medicijnen, dokterskosten, verblijfkosten in het ziekenhuis en 34 euro voor transport en communicatie.

serigne falou

Serigne Falou is eind november aan zijn liesbreuk geopereerd. Zijn familie heeft de nodige onderzoeken betaald maar had niet genoeg middelen om de liesbreukoperatie zelf te betalen. Gelukkig is hij met behulp van de stichting inmiddels geopereerd.

Onkosten:  207,23 euro, waaronder de operatie van 107 euro, enkele analyses, medicijnen en 21 euro transport en communicatiekosten.

Mamadou (4 jr)

Mamadou van inmiddels 4 jaar is begin februari aan zijn liesbreuk is geopereerd, en is goed genezen.

Onkosten: 266,47 euro waaronder de operatie van 84 euro, een pre-anesthesie afspraak van 15 euro, medicijnen en communcatie & transportkosten van de tussenpersoon.

Wore (19 jr)

Woré is in 2010 met behulp van de stichting aan haar hart geopereerd. In 2012
heeft ze een controle röntgenfoto en een echo laten maken; ze maakt het goed maar wacht nog op een vervolg afspraak met de hartspecialist.

Onkosten: 86,70 euro, waaronder 45 euro voor de röntgenfoto en de echo. Daarnaast zijn er 22 euro aan kosten gemaakt voor transport en communicatie.

Mouhamed Gueye

Mouhamed van 4 jaar die tweede kerstdag 2011 aan zijn amandelen is geopereerd, heeft in 2012 enkele controle afspraken in het ziekenhuis gehad. Hij maakt het goed.

Onkosten: 12,26 euro.

Serigne Mbacke Ndir en Ngoye Ndir

Serigne Mbacke en Ngoye Ndir zijn twee oude bekenden van de stichting. Ngoye woog in 2004 op 5 jarige leeftijd maar 8 kilo en is nog altijd licht ondervoed. Serigne Mbacke is haar jongere broertje dat ook lichtelijk ondervoed is. Beide hebben medicatie ontvangen van de stichting.

Onkosten: 67,80 euro.

Cheikh Amed Tidian

Cheikh amed Tidian van 1 jaar is de zoon van een van onze vrijwilligers in Senegal. Hij had malaria en heeft medicijnen ontvangen.

Onkosten: 32,24 euro.

Mamadou Seye

Mamadou van 4 jaar was betrokken bij een ongeluk met een brommer. Stichting Petite Cobi heeft zijn medische kosten betaald, omdat de brommer doorgereden was en zijn familie niet genoeg middelen had.

Onkosten: 72,12 euro, waaronder 7 euro transport en communicatiekosten.

Mansour en Mouhamed

Masour van 6 jaar was in het ziekenhuis opgenomen, zijn familie had echter geen geld om enkele medicijnen te betalen. Voor Mouhamed gold hetzelfde. Onze tussenpersoon was toevallig aanwezig met een van de andere kinderen die hulp ontvangt en heeft de kosten betaald.

Onkosten: 25,49 euro.

Daouda

Daouda van 5 jaar, wiens moeder is overleden, had malaria waarvoor hij behandeld is.

Onkosten: 23,84 euro, waaronder 4 euro transportkosten.

Maimouna

Maimouna is begin 2012 geopereerd aan problemen met haar buik.

Onkosten: 287,48, waaronder 266,48 aan de operatie en 21 euro aan transport en communicatiekosten.

Elhaj nar

Elhaj Nar van 2 jaar was zwaar gehandicapt en had epilepsie. Hij heeft enkele medische consultaties en medicijnen gehad. Helaas is hij overleden.

Onkosten: 60,41

Fama

Fama, een zwangere vrouw met malaria heeft medicijnen ontvangen.

Onkosten: 12,60 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>