Assane (14 jaar)

Assane van 14 jaar heeft problemen met zijn ogen. Na onderzoek is een gecompliceerd abces vastgesteld. Hij is met spoed geopereerd, en heeft een tijdje in het ziekenhuis gelegen. Intussen is hij weer terug in zijn eigen dorp. Helaas heeft hij zijn zicht nog niet terug. Volgens de artsen is het mogelijk dat hij in de toekomst wel weer kan zien. Asssane oog

Coronatijd

Ook in coronatijd gaat Stichting Petite Cobi door. Een tijdje was ook de zorg in Senegal minder bereikbaar en hebben we uit voorzorg extra van de dagelijkse medicijnen verstrekt aan verschillende patiëntjes, zoals Assane en Nadège die beide hartproblemen hebben. Inmiddels kunnen we gelukkig ook weer nieuwe kinderen helpen.

Kleine Mo

kleine moKleine Mo is een oude bekende van onze stichting. Eerder is hij geopereerd aan zijn liesbreuk. Als nummer 7 van een arme familie ondervindt hij de secundaire gevolgen van corona: nog minder werk voor zijn ouders met gevolg niet voldoende voedsel…
Deze week ondergaat hij enkele analyses. Stichting Petite Cobi zou hem graag naast medische zorg voorzien van een wekelijks voedselpakket van eieren, melk en bruine bonen zodat hij wat extra eiwitten binnenkrijgt.

Hulp in Coronatijd

Ook Senegal is getroffen door COVID-19 met 2429 bevestigde ziektegevallen en 25 doden. Mogelijk meer want nog lang niet iedereen heeft toegang tot gezondheidszorg… Scholen zijn dicht en er geldt een avondklok, tussen 21uur en 5 uur s ochtends mag er niemand naar buiten.
Stichting Petite Cobi verzorgt de dagelijke medicatie van onze verschillende patiënten, waaronder Assane Camara vorig jaar aan zijn hart geopereerd, Nadège de dochter van de gezondheidsvrijwilliger in Terokh/Yendane eveneens lijdend aan hartklachten. Waar mogelijk en noodzakelijk volgende de verschillende kinderen hun afspraken in het ziekenhuis en ondergaan analyses.
En onze vrijwilligers helpen het lokale gezondheidspersoneel met het geven van voorlichting over hoe Corona voorkomen kan worden.
Nadege

Nadege

Pepernotenactie

pepernotenSinterklaas is weer in het land! Dit najaar organiseert Stichting Petite Cobi voor het eerst een pepernotenactie. We verkopen Sinterklaassnoep verpakt in jute zakjes voor € 5,- per stuk. De zakjes zijn gevuld met kruidnoten, schuimpjes, kikkers en muizen en ander lekkers. Dus bent u nog op zoek naar een leuk schoencadeautje of wilt u een attentie in Sinterklaasthema geven, bestel dan via Facebook of info@stichtingpetitecobi.org.

Nadège

NadegeNadège, 16 jaar, dochter van de gezondheidsvrijwilliger in Terokh/Yendane lijdt al enige tijd aan hartproblemen. Ze neemt hier dagelijks medicijnen voor en heeft begin december weer een afspraak bij de hartspecialist.