Gelukkig nieuwjaar

Ook Stichting Petite Cobi wenst u een gelukkig en gezond 2015! Ook namens de moeders en kinderen, waaronder Mamour. Toen hij 2,5 jaar was, heeft hij zijn beide benen verloren door een treinongeluk. Een rolstoel is onhandig in het zand van Senegal en daarom kreeg Mamour (inmiddels 12) nieuwe prothesen aangemeten. Op de eerste foto zit hij nog een beetje beduusd maar na het nemen van de maten is de lach terug op zijn gezicht. Als het meezit zijn ze klaar voor het nieuwe jaar en kan hij weer staand poseren voor de foto!
mamour4mamour5

 

Nieuws uit Senegal

Dubbel goed nieuws uit Senegal vandaag: vanmorgen is de kleine Ndiogou van 4 maanden oud geopereerd aan zijn liesbreuk.

En deze operatie is in Tivaouane voltooid. Het ziekenhuis in Tivaouane, dat al enige tijd in aanbouw is, wordt steeds functioneler. Voorheen werden er geen operaties gedaan en was het dichtsbijzijnde ziekenhuis zo’n 25 km verderop.

Rust zacht kleine Ibrahima

Ibrahima2014Helaas weer slecht nieuws uit Senegal. Begin maart was Ibrahima aan zijn darmen geopereerd omdat hij vanaf zijn geboorte flink last had van constipatie. Helaas mocht het niet baten, ernstige ondervoeding is hem teveel geworden.

Wij wensen zijn familie veel sterkte toe met dit grote verlies.

Sokhna

sokhnaGelukkig deze week ook goed nieuws; de kleine Sokhna is van de week aan jeugdstaar geopereerd.
Haar ouders hadden de operatie aan haar eerste oog betaald, maar hadden geen geld meer voor het tweede oog. Met dank aan onze donateurs is ook haar tweede oog geopereerd, met twee ogen zie je immers meer dan met een! Wij hopen op een spoedig herstel.

Rust zacht kleine Samba

Helaas is kleine Samba zaterdag 29 maart overleden; zijn beide ouders waren hem al voor gegaan door AIDS.
Ruim een jaar geleden leerde de stichting hem kennen, toen twee jaar oud, ziek en ondervoed. Na de diagnose kreeg hij medicijnen en knapte op. In december ging hij achteruit, een paar bloedtransfusies deden wonderen, maar het mocht niet zo zijn.
Stichting Petite Cobi wenst zijn familie veel sterkte met het verwerken van het verlies. Rust zacht kleine man.